zorgrobot Annabel
Cristi Middag

Cristi Middag

Freelance tekstschrijver voor de zorg- en welzijnssector

De zorgrobot heeft een imagoprobleem en zo los je dat op

“Hoe zou jij het vinden als je door een robot geholpen werd?” Oma kijkt me verrast aan. “Wat bedoel je?”, vraagt ze. Ik licht mijn vraag toe: “Stel je eens voor dat een robot jou ‘s ochtends helpt met wassen en aankleden, hoe zou je dat vinden?” Oma denkt even na en antwoordt dan: “Nee, dat zou ik maar niets vinden.”

 

Koude, kille robot versus warm menselijk contact

Ik ben verbaasd over het stellige antwoord van mijn oma. Zelf zie ik het namelijk wel zitten. Zo’n zorgrobot zou bij mij gevoelens van schaamte wegnemen: voor mijn naakte lichaam en mijn onvermogen om alledaagse dingen uit te voeren, zoals mijn billen afvegen, mijn tanden poetsen of mijn broek aantrekken.

Ik wijs naar Annabel, de robot die dit jaar begonnen is als receptioniste bij het verpleeghuis waar oma woont. Toen oma Annabel voor het eerst zag, was ze meteen verkocht. “Wát leuk!”, zei ze enthousiast. “Wat knap hè, dat dat kan!” Ik stel mijn vraag anders: “Stel nu dat ze Annabel zo kunnen maken dat zij jou uit bed haalt en helpt met wassen.”, zeg ik. “Ze vraagt je iedere ochtend hoe je hebt geslapen, vertelt wat er vandaag voor jou op de planning staat en ze reageert op de dingen die jij zegt en vraagt. En als je eenmaal aangekleed bent, gaan de zusters gezellig samen met jou en de andere bewoners ontbijten. Vervolgens hebben ze alle tijd voor leuke activiteiten en goede gesprekken. Moet je tussendoor naar het toilet? Dan komt Annabel je weer helpen, zodat de zusters bij de andere bewoners kunnen blijven. Hoe klinkt dat?”

Dat zou oma opzich nog wel zien zitten. Ze vindt het namelijk erg jammer dat de zusters vaak geen tijd hebben voor echt contact en zou ook wel willen dat er meer te doen valt in het verpleeghuis. Een zorgrobot zou daar veel tijd voor kunnen vrijmaken. Hoewel de zorgrobot zoals ik hem zojuist omschreef nog niet bestaat, zijn er genoeg uitvindingen die de zorg nu al verbeteren. Het gebeurt alleen nog niet overal. Een reden hiervoor is dat deze technieken vaak zo ingewikkeld zijn, dat de praktische bruikbaarheid ervan niet altijd duidelijk is voor de gebruiker. Zo zag mijn oma bijvoorbeeld zo’n kil apparaat voor zich, met koude robotklauwen, zenuwslopende geluiden en knipperende lampjes.

 

De zorgrobot lijkt een beetje een imagoprobleem te hebben. Hoog tijd om daar verandering in te brengen!

 

Van techniek naar praktijk

Het taalgebruik rondom zorgtechniek is nu vaak te ingewikkeld en bevat veel (abstracte) informatie en jargon. Vooral voor laaggeletterden, mensen met een beperking, ouderen (denk aan mijn oma) en mensen met een migratieachtergrond is de drempel om bijvoorbeeld een zorgrobot te gebruiken hierdoor hoog.Terwijl juist deze mensen gemiddeld een slechtere gezondheid hebben. Als we hier niets aan doen, is volgens Pharos de kans groot dat de gezondheidsverschillen in ons land alleen maar verder toenemen.

Alle reden dus om de techniek juist voor hen toegankelijk te maken, maar hoe doe je dat eigenlijk?

Een goede vertaling van techniek naar de praktijk zit hem onder andere in toegankelijke taal, aangepast aan het dagelijkse taalgebruik van de gebruiker. Vilans geeft bijvoorbeeld de goede tip om over de techniek te vertellen, zoals je dat op een verjaardag zou doen. Andere tips om je teksten toegankelijker te maken zijn:

  • Begin met de belangrijkste informatie. Geef antwoord op de vragen als: Wat kun je met deze techniek? Waarom is deze techniek waardevol? Voor wie is deze techniek bruikbaar en in welke situaties?
  • Schrijf persoonlijk en spreek de lezer aan met ‘jij’ of ‘u’.
  • Schrijf actief en vermijd zoveel mogelijk passief taalgebruik.
  • Vermijd moeilijke taal en jargon, of gebruik doorkliklinks voor meer informatie.
  • Gebruik koppen, overzichtelijke alinea’s met kopjes, kaders en bijschriften.
  • Maak het verband tussen zinnen duidelijk met signaalwoorden.
  • Haal voorbeelden op uit de praktijk en pas de technische kennis daarop toe.

 

Daarnaast is het belangrijk om zowel de gebruikers als de ontwikkelaars mee te nemen in de vertaalslag. Betrek ze bij het proces van begin tot het eind. Test of de boodschap bij de gebruiker overkomt zoals de ontwikkelaar die bedoeld heeft en blijf openstaan voor vragen en opmerkingen.

 

Houd bij het schrijven van toegankelijke teksten altijd de gebruiker in gedachten: wat is echt belangrijk voor de praktijk?

 

En nu aan de slag!

Techniek krijgt pas echt waarde als mensen uit de praktijk de techniek ook gebruiken, maar mensen uit de praktijk gaan de techniek pas gebruiken als ze er het nut ervan inzien. Met bovenstaande tips kun je meteen aan de slag met het schrijven van toegankelijke teksten voor jouw zorgverbeterende product.

Wil jij nou ook succesvol vertalen van techniek naar de praktijk, maar weet je niet hoe of heb je geen tijd om je erin te verdiepen, dan kun je natuurlijk altijd contact met mij opnemen.

Deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Afternoon Writings © 2019 All Rights Reserved
Design by Cristi Middag