enthousiaste vrijwilligers
Cristi Middag

Cristi Middag

Freelance tekstschrijver voor de zorg- en welzijnssector

Zo schrijf je een goede vrijwilligersvacature die wél gelezen wordt!

Je probeert al een tijdje een vrijwilliger te vinden. Misschien voor jezelf, voor een naaste, voor jouw organisatie of een cliënt. Tot nu toe zonder resultaat. Je begrijpt er niets van. Je plaatst je hulpvraag opnieuw en opnieuw, maar je krijgt maar geen reacties. Wat gaat er mis?

Het vinden van een vrijwilliger kan een behoorlijke uitdaging zijn. Vrijwilligers vandaag de dag zijn kritisch en gaan bewust om met hun vrije tijd. Er zijn zoveel dingen die ze kunnen doen. Je moet ze dus wel iets te bieden hebben!

Als je een vrijwilligersvacature plaatst, is het belangrijk dat deze onderscheidend, laagdrempelig, begrijpelijk en persoonlijk is. Voldoet jouw vrijwilligersvacature hieraan, dan is de kans groter dat vrijwilligers op jouw hulpvraag reageren.

Wil jij ervoor zorgen dat de lezer van jouw vacaturetekst wél enthousiast wordt? Stel jezelf dan de volgende vragen:

 

Valt mijn hulpvraag genoeg op?

Op een website als NLvoorelkaar worden dagelijks tientallen nieuwe hulpvragen geplaatst. Er staan dus heel veel vacatures op zo’n platform. Probeer nu eens in de huid van een potentiële vrijwilliger te kruipen, scrollend door een lijst van duizenden vrijwilligersvacatures. Valt jouw hulpvraag dan genoeg op?

Als jouw vrijwilligersvacature begint met “op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger” dan kan ik je nu al vertellen van niet. Want met jou zijn er duizenden anderen met precies diezelfde vacaturetitel. Hoe val je dan wel op tussen al deze hulpvragen? Verzin een leuke, pakkende titel die duidelijk beschrijft wat je zoekt en die potentiële vrijwilligers nieuwsgierig maken. Een positieve manier van opvallen is met een woordgrap hier en daar, zoals bijvoorbeeld “buitenbeentje gezocht” in plaats van “wandelvrijwilliger voor cliënt”.

 
Het woord ‘vrijwilliger’ heeft weinig meerwaarde op een vrijwilligersplatform. Weglaten dus!
 

Vraag ik niet te veel van mijn potentiële vrijwilliger?

Waar ik zelf behoorlijk over kan vallen in vrijwilligersvacatures zijn uitgebreide functie-eisen en verwachtingen. Het staat namelijk haaks op het hele idee van een vrijwillige positie. Vraag jezelf dus af: vraag ik niet te veel van mijn potentiële vrijwilliger?

Natuurlijk ben je op zoek naar de meest geschikte kandidaat voor jouw hulpvraag, maar vergeet niet dat de meeste potentiële vrijwilligers gewoon een baan en een sociaal leven hebben en helemaal niet zitten te wachten op een enorm eisenpakket. Potentiële vrijwilligers willen vooral weten of hun persoonlijkheid, talenten en agenda passen bij wat jij te bieden hebt. Probeer dus te omschrijven wat er zo leuk is aan jouw vrijwilligersactiviteit en hoe een potentiële vrijwilliger een positieve bijdrage kan leveren aan jouw of iemand anders zijn leven. De formaliteiten bespreek je vervolgens in het kennismakingsgesprek.

 
Een vrijwilligersvacature heeft vooral als doel om met elkaar in contact te komen.
 

Is mijn hulpvraag wel lezersgericht?

“Cliënt heeft een ernstig verstandelijke beperking en vertoont moeilijk verstaanbaar gedrag. Van de vrijwilliger wordt daarom verwacht dat hij of zij affiniteit heeft met de doelgroep SGEVG.” Snap jij het nog? Als potentiële vrijwilliger was ik afgehaakt. Ik snap best dat je op zoek bent naar iemand die hier mee om kan gaan, maar moet daar zo de nadruk op liggen? Woorden als ‘beperking’ en ‘gedragsproblemen’ zijn behoorlijk stigmatiserend en daarnaast niet echt uitnodigend voor potentiële vrijwilligers. Steek de hulpvraag daarom positief in en benoem ook de leuke en unieke eigenschappen van de persoon, zodat mensen zin hebben om te komen helpen!

Helaas wordt er door zorginstellingen vaak nog een standaard format gebruikt dat per hulpvraag iets bijgesteld. Formats die doorspekt zijn met wollige en onpersoonlijke taal. Zonde eigenlijk! Want volgens Anne van Roosmalen, Marketing Communication Manager bij Social Care Network, wordt er op hun vrijwilligersplatform NLvoorelkaar veel vaker en sneller gereageerd op hulpvragen die in verhaalvorm geschreven zijn dan op standaard vacatureteksten.

 
Tip: lees ook 7 woorden die je niet in je vrijwilligersvacature of hulpvraag wilt zetten door Anne van Roosmalen.
 

Schrijftips voor een goede vrijwilligersvacature

Hoe schrijf je nou een goede vrijwilligersvacature die wél gelezen wordt? Je komt al een heel eind als je wollige, omslachtige taal vervangt door eigentijdse, concrete en duidelijke taal. Kortom: schrijf op wat je bedoelt!

Nu zul je misschien denken: ‘Ja, maar dat lukt echt niet met alle teksten’. Toch wel. Zelfs de meest complexe teksten kun je omzetten naar begrijpelijke taal. Voor iedere vakterm is namelijk een alternatief!

Toegegeven, een goede vrijwilligersvacature schrijven is niet makkelijk. Zeker als je dat niet dagelijks doet. Maar net zo als met veel dingen: oefening baart kunst. Als je de basis eenmaal beheerst, schrijft, herschrijft en kritisch naar je teksten kijkt, dan zul je merken dat het steeds beter gaat!

Wil je het toch liever uitbesteden, omdat je zelf graag tijd overhoudt voor de dingen waar jij goed in bent? Neem dan gerust contact op om te kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Afternoon Writings © 2019 All Rights Reserved
Design by Cristi Middag